NIEUWSFLITS

Kom kennis maken met Ki Aikido Waalwijk
Een nieuw jaar een nieuw begin.
Tijd voor verandering, tijd om in beweging te komen!
Bewegen is gezond en Ki Aikido Waalwijk ondersteund dit van ganser harte. Sterker nog, bewegen is gezond maar dan moet je wel gezond bewegen! Om kennis te maken met Aikido, kun je bij Ki Aikido Waalwijk de eerste 4 maal gratis komen mee trainen. Misschien is dit nou net iets voor jouw! Kijk op de pagina Lestijden wanneer je mee wilt komen doen. Aikido is voor kinderen, jeugd en volwassenen een gezonde manier van bewegen. Je bent van harte welkom!

 

Kazpar doet het nog een keer (en beter)
Op zondagochtend 11 november om 10:00 uur ’s morgens beet Kazpar het spits af bij de nationale Aikido-examens van de JBN-NCA in Lelystad.
En we kunnen wel zeggen Kazpar was met recht de eerste de beste.

Kazpar 1e Dan examen

Het is best wel intimiderend om voor een onafhankelijke examencommissie je examen te moeten doen. En iedereen heeft gezien dat je een Dan-graad niet voor niets krijgt.

Maar het leek Kazpar niet te deren. En het examen zag er gelikt uit. Kazpar heeft zich ter deze voorbereid en dat was te zien. Zonder ook maar één misstap ronde hij zijn examen af, inclusief de meer-mans-aanval met verschillende aanvalsvormen.

Heel knap gedaan. Petje af!!

Namens Ki Aikido Waalwijk; Van harte gefeliciteerd!!!

 

 

GO

Onlangs heeft de gemeente een nieuw platform gelanceerd. Hier kunnen verenigingen zich kenbaar maken en kunnen geïnterreseerden hun eerste informatie halen.
En wij mogen hierop natuurlijk niet ontbreken!
GO biedt een overzicht van alle activiteiten, evenementen en organisaties op het gebied van sport, cultuur, gezondheid en beweging. Je ziet in één oogopslag wat er allemaal te doen en te beleven is in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Nieuwsgierig? GO!
Check it out op www.gowaalwijk.nl

 

Bork Totaal 2018

Het is nog zomer dus het is weer tijd voor Bork Totaal. Dat ging snel! Er is alweer een jaar voorbij. Wij moesten daar natuurlijk weer bij zijn. Iedereen in Waalwijk moet ons weten te vinden en dit is een uitstekende en heel leuke manier om te doen.
Dit ging net iets ander dan vorig jaar. We trokken onze zondagse Gi en Hakama aan en deelde met een grote glimlach onze folders uit. We hebben wederom hele leuke contacten gemaakt en heel veel mensen gesproken en geprobeerd uit te leggen wat Aikido is.

Een mooie actie was, dat we ongeveer ieder uur een Aikido demonstratie gaven in de Dojo op zolder. Volgens ons was dat een groot succes. Met een relatief klein gezelschap op een heel ongedwongen manier kennis maken met Aikido. Inclusief enkele Ki-testen. En Langstraat TV heeft ook een hele demonstratie opgenomen. En we (vooral Franck, Jan en Kazpar) trokken natuurlijk alles uit de kast. En we hadden niets voorbereid. Ben benieuwd hoe dit overkomt op TV (houdt Kanaal 42 in de gaten).
Nu moeten we natuurlijk nog wel afwachten of we mensen zo enthousiast hebben weten te krijgen dat ze nog een keertje terug komen en mee gaan doen.
We zijn erg benieuwd…

Wil ons zien? Check it out op LangstraatTV!! Vanaf 10:00 minuten. Laat ons maar weten wat je er van vindt!

PS          Volgend jaar zijn we er natuurlijk weer bij.

 

Zomerschool 2018

Het is weer voorbij, jammer maar helaas. Maar wat hebben we weer genoten!

Onder de bezielende leiding van Doshu Yoshigasaki hebben we op de fantastische locatie van de Hoge Distel in Helvoirt vijf geweldige trainingsdagen gehad. Het weer was ook perfect, alleen maar zon. Het begon dagelijks om 7 uur ’s morgens met Misogi met de bel of met bokken. Heerlijk op het grasveld in de zon of in de schaduw. Na het ontbijd intensieve Ki-training in de intieme dojo van de Hoge Distel. Met heel veel mooie en vooral interessante en inspirerende verhalen van Doshu. Na de voortreffelijke lunch (natuurlijk altijd twee keer opscheppen), Aikido training in de sporthal in Cromvoirt. En ’s avonds weer een overheerlijke maaltijd in de Hoge Distel. Tjonge jonge wat hebben we lekker gegeten, hartelijk dank voor de koks Frank en Rico.

We hebben twee hele mooie derde Dan examens mogen zien van Jolanda en Marco. Wat een mooie voordrachten waren dat. Tot in de puntjes voorbereid en dat was te zien. Ik hoop dat je binnenkort de filmpjes op het social media kunt terug zien.

Bij dit soort seminars komen Aikidoka’s niet alleen uit Nederland maar ook daarbuiten. Onze Aikido-ambassadeur Jan had in het verleden contact gelegd in Zweden en wist een drie-tal Aikidoka’s over te halen om ook het seminar te bezoeken. En Jan liet de kans niet voorbij gaan om hun uit te nodigen bij ons in de Dojo. Dinsdagavond werd daarom de les verzorgd door Michael Lebens uit Götenborg, bijgestaan door Patrik en Petter. Het was zweten maar heel erg leuk. In het bijzonder ook dat Zsanett voor het zomer seminar was overgekomen uit Hongarije. Zij hoort gewoon thuis bij ons in de Dojo.

Kortom het was een groot feest.

 

4 Stijlen Stage Vianen
Afgelopen zondag 11 maart werd voor de achtste maal een 4 stijlen stage georganiseerd door Aikido vereniging Enbukan in Vianen.
Koos de Graaf was ook uitgenodigd om één onderdeel te verzorgen.
Het was een hele leuke en leerzame dag. Het is erg verfrissend om kennis te maken met andere Aikido stijlen. Hoe wordt er door andere leraren tegen Aikido aangekeken en hoe word er invulling aan gegeven. Het is altijd erg leuk om lekker op de mat bezig te zijn met andere Aikidoka’s, die eigenlijk helemaal niet zo veel anders zijn.