NIEUWSFLITS

Kom kennis maken met Ki Aikido Waalwijk
Kennis maken met Aikido is altijd mogelijk. Bewegen is gezond en Ki Aikido Waalwijk ondersteund dit van ganser harte. Sterker nog, bewegen is gezond maar dan moet je wel gezond bewegen! Om kennis te maken met Aikido, kun je bij Ki Aikido Waalwijk de eerste 4 maal gratis komen mee trainen. Misschien is dit nou net iets voor jouw! Kijk op de pagina Lestijden wanneer je mee wilt komen doen. Aikido is voor kinderen, jeugd en volwassenen een gezonde manier van bewegen. Je bent van harte welkom!

 

4 Stijlen Stage Vianen
Afgelopen zondag 11 maart werd voor de achtste maal een 4 stijlen stage georganiseerd door Aikido vereniging Enbukan in Vianen.
Koos de Graaf was ook uitgenodigd om één onderdeel te verzorgen.
Het was een hele leuke en leerzame dag. Het is erg verfrissend om kennis te maken met andere Aikido stijlen. Hoe wordt er door andere leraren tegen Aikido aangekeken en hoe word er invulling aan gegeven. Het is altijd erg leuk om lekker op de mat bezig te zijn met andere Aikidoka’s, die eigenlijk helemaal niet zo veel anders zijn.

 

 

 

 

 

 

Primeur bij Ki Aikido Waalwijk!!
Voor de eerste keer in de geschiedenis van Ki Aikido Waalwijk is er een groepsexamen gedaan. Afgelopen donder
dag 18 januari hebben alle jeugdleden een gemeenschappelijk examen gedaan, met de naam Happo Geri. Onze kleine Dojo was tot de nok toe gevuld met vaders en moeders, opa’s en oma’s en leden van de volwassenen. En ik moet zeggen iedereen was diep onder de indruk.
Daarnaast deden Mischa en Rick daarnaast ook nog een persoonlijk examen. Ook dat was een lust voor het oog. iedereen was ontzettend trots op hun prestaties. Iedereen top gedaan!!

 

Kazpar Odems geslaagd voor zijn 1e Dan!!!
Na een intensieve voorbereiding van 14 jaar heeft Kazpar op zondag 7 januari zijn 1e Dan behaald. Op deze ijskoude en winderige dag deden 9 mensen hun examen. Drie deden hun 2e Kyu, vier hun 1e Dan, een zijn 2e Dan en een zijn 1e Den. Het was een fantastische dag, die zinderde van positieve spanning. Je kon goed zien dat iedereen zich enorm goed had voorbereid. Toen Kazpar aan de beurt was ging iedereen rechtop zitten en was het muisstil. Wat gaf hij een mooie demonstratie! Een lust voor het oog.
Namens iedereen van Ki Aikido Waalwijk (en vele andere), van harte gefeliciteerd met dit mooie examen.

 

Zsanett geslaagd voor 4e Kyu
Donderdag 14 december, heeft Zsanett Furi haar examen gedaan voor haar 4e Kyu. En iedereen was het er over eens, dat het een fantastisch mooi examen was. Van het begin tot het einde, en zonder een enkele treuzeling, liet Zsanett een zien wat ze in huis had. Ze heeft er hard voor gewerkt en dat was te zien. Van harte proficiat. Wat voor ons erg jammer was, dat dit tevens de laatste keer was dat Zsanett bij ons op de mat stond. Ze gaat weer terug naar Hongarije. We zullen haar aanstekelijke lach erg missen. Maar ze heeft beloofd om te proberen met de zomerschool weer naar Nederland te komen. Dus heel graag tot ziens.

   

Wat natuurlijk ook gezegd moet worden, met dank aan de rest van onze leden. Want zo’n examen doe je niet alleen. Met dit keer in het bijzonder Hein van Riel, die als Uke fungeerde.

 

JBN Districtstage Veghel
Zondag 10 december, zijn we naar de JBN Districtstage in Veghel geweest. Een stage die speciaal werd georganiseerd voor de Aikido jeugd. Nou, daar moesten wij bij zijn natuurlijk. Met twee bijna volle auto’s hebben we regen, wind en sneeuw (heel veel sneeuw) getrotseerd om er op tijd te zijn maar vooral om weer thuis te komen.
De les werd verzorgd door twee (voor ons onbekende) leraren. Een kwam uit Tilburg en de ander uit Oosterhout. Dit zijn leraren die het Aikikai Aikido beoefenen. Maar dat is voor ons Ki Aikido Waalwijkers geen enkel probleem. We hebben leuk getraind en Jasmijn, Rick en Aaron hebben Koos Sensei zelfs weer laten rollen. Top!!!
Zorg dat je er volgend jaar ook weer bij bent.

 

Geslaagd Ki-Examen

Ruud en Maikel

Op donderdag 5 oktober 2017, hadden we een geslaagde Ki-Examendag, mag ik wel zeggen. Vol trots kan ik melden dat Ruud Aarts is geslaagd voor zijn Shu-kyu examen (het tweede Ki-examen) en Maikel van Gullik voor zijn Sho-kyu examen (het eerste Ki-examen). Beide zijn Ki-examens en beide heren waren zeer goed voorbereid. Zij deden beide meer dan gevraagd wordt. Dan komt zo’n examen zeer overtuigend over bij de examencommissie.

Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

 

 

Ki Aikido Waalwijk present bij Bork Totaal

Zondag 27 augustus kon Ki Aikido Waalwijk zich presenteren tijdens het Bork Totaal evenement. Wat dit keer voor de 30e maal werd georganiseerd.

We hebben ons goed kunnen laten zien, we hebben veel mensen aangesproken en foldertjes uitgedeeld.

We hadden een aantal matten buiten gelegd en mensen uitgenodigd om mee te doen, of in ieder geval te komen kijken.

Ik kan zeggen, het was een groot succes. Iedereen hartelijk bedankt voor alle hulp!! Van matten sjouwen, tot zorgen voor de koffie en de broodjes. Met het uitdelen van de folders voor op straat tot het demonstreren op de tatami. Top gedaan!!

 

Ki Aikido Waalwijk is verhuisd

Eindelijk is het zover! Ki Aikido Waalwijk is verhuisd!!

We hebben de eerste lessen al achter de rug. En ik kan jullie vertellen het is een geweldige ruimte. We voelen ons er al helemaal thuis. Als eerste hadden we het seminar onder leiding van Doshu Yoshigasaki en gisteren onze eerste reguliere gevorderden training. Iedereen is erg enthousiast. De ruimte is iets kleiner dan voorheen en daarom moeten we wat meer rekening met elkaar houden. Laat dat nou een van de oefenthema’s zijn.

We hebben een prachtige aanbieding voor mensen die nu willen beginnen. Je mag een maand lang de trainingen gratis bijwonen. Dit om kennis te maken met Ki Aikido en met deze mooie ruimte.

Iedereen is van harte welkom!!

Check onze pagina’s met de route en met de lestijden.

 

Nieuwe Locatie Dojo voor Ki Aikido Waalwijk
Let op! Let op! Let op!

Zoals jullie allemaal al weten betrekken we binnenkort onze nieuwe dojo. Het adres is Hoogeinde 14 in Waalwijk, bij Sportstudio Van Dijk. Vorige week zijn de matten binnengekomen en die moesten we natuurlijk meteen even “passen”. En ik kan zeggen, het zijn prachtige matten in een prachtige ruimte.

De vuurdoop zal worden gehouden met het seminar onder leiding van Doshu Yoshigasaki. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd of hij net zo enthousiast is als wij.

Bij deze wil ik iedereen bedanken die mee hebben geholpen om alle matten naar boven te dragen. Het heeft menig zweetdruppeltje gekost! Extra bedankje voor Robert, Kazpar, Ruud, Rick en Alexandra.

passen en meten

goed gedaan jongens

 

 

 

 

 

 

 

 

Koos de Graaf 5e Dan

Zondag 9 april 2017 kreeg Koos de Graaf uit handen van Doshu Yoshigasaki de 5e Dan uitgereikt.